1 december Wereld Aids Dag event bij Jitty’s

Ronald PronknieuwsLeave a Comment

Wereld aids dag 1 dec

Jitty’s Hair and Make-up geeft al jaren op een geheel eigen manier aandacht aan de Wereld Aids Dag. Dit jaar houden we een bijzondere editie van DJ DRINKS DELUXE in onze winkel. 15% onze omzet dragen we af aan het Aidsfonds en 15% aan Red Whistle. Ook proberen we ons steentje bij te dragen aan de bewustwording van deze ziekte. En dat doen wij op geheel eigen wijze, door het leven te vieren en door erover te praten.

1 December 2019 een speciale DJ DRINKS DELUXE bij Jitty’s

Op 1 december zijn we gewoon open, maar onder bijzondere omstandigheden. Er zullen meerdere DJ’s draaien, er zijn hapjes en drankjes en je kunt na het knippen lekker blijven hangen om van de dj’s te genieten. We hebben een grote verwarmde partytent in de tuin en Jitty gaat voor ons de keuken in. Dat kan hij als de beste! We draaien met volle bezetting deze dag, dus er is voldoende plek om je kappersafspraak te boeken tijdens dit event. Maar je bent ook meer dan welkom om alleen hallo te komen zeggen en een drankje te doen. En dan kun je als je dat wil gelijk een kleine donatie doen. En dit keer hebben we BIJZONDER GOEDE Dj’s draaien, dus voldoende reden om langs te komen.

Stop Aids. Uit liefde voor alle liefdes

Dit is de slogan die nu te vinden is op de website van het Aids Fonds en hoe toepasselijk! Want hoe gaat het eigenlijk met de ziekte Aids? Door de opkomst van goede medicijnen is het voor sommige mensen inmiddels een beetje een ver-van-mijn-bed show geworden. Het lijkt ook allemaal zo erg niet meer. Helaas is de werkelijkheid anders. 1,7 miljoen nieuwe besmettingen alleen al in 2019. En 14,2 miljoen mensen die wel besmet zijn, maar geen toegang hebben tot medicijnen. En dichter bij huis, de jonge generatie in Nederland gaat jammer genoeg minder secuur met het onderwerp om. Het aantal nieuwe besmettingen in Nederland stijgt alweer een aantal jaar. Dat is zorgelijk. De oplossing voor dit probleem is complex, maar ook weer eenvoudig. Wat nodig is, zijn eigenlijk slechts 3 punten:

  • Geld voor onderzoek
  • Toegang tot medicijnen voor iedereen
  • Voorlichting

Waarom houdt Jitty’s dit evenement?

DJ DRINKS DELUXE is inmiddels een vast evenement bij Jitty’s, maar is ontstaan uit onze allereerste dj avond op 1 december 2011. Hier draaiden toen ook al dj’s. Een verslaggever vroeg toen aan een klant: “Wat vindt u ervan dat in een kapsalon aandacht gegeven wordt aan dit onderwerp?” In plat Amsterdams reageerde hij met: “Hier komen de gewone mensen, hier komt iedereen. Je moet niet alleen maar aandacht aan dit onderwerp op tv geven, maar juist ook hier, want hier komt iedereen!” En dat is precies de reden waarom wij dit evenement houden. Om mensen te bereiken, die je anders misschien niet bereikt met het onderwerp. Niet dat we de hele dag voorlichting geven, maar we zorgen wel dat de kennis beschikbaar is. Bijvoorbeeld via goede links naar websites en flyers van het Aids Fonds, maar zeker ook door er over te praten. Ons doel is om de bewustwording te verhogen van de ziekte en ook een beetje geld inzamelen. Jitty’s Hair and Make-up staat deze dag 25% van de omzet af en er staat een pot voor donaties in de salon.

Lees ook een bijzonder line -up op wereld Aids Dag

Handige links:

Aidsfonds
fact sheet un-aids

Amsterdam naar nul nieuwe hiv infecties 

Red Whistle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.