BOL en BBL leerplekken beschikbaar

Topstylist en leidinggevende gezocht bij Jitty’s hair and Make-up

Een uitdagende baan in het kappersvak

vacature 1: Assistent leiding gevende/leidinggevende cq bedrijfsleider en of creatief trainer
vacature 2: BOL of BBL leerling.

 

Is jouw passie mensen begeleiden en teams bouwen? Bij Jitty’s zijn we op zoek naar een creatieve topper die het leuk vind om een team aan te sturen. We zijn een bedrijf waar veel kansen zijn om door te groeien, trainingen en opleidingen worden er op alle niveaus aangeboden in het binnen en buitenland.

Lees meer

Welk kapsel past bij mij?

Welk kapsel past bij mij? De zeven beste tips om uit te vinden welke kapsels het beste bij jou passen

 

1: Bepaal hoeveel tijd jij bereid bent om te besteden

Hoeveel tijd besteed jij ‘s ochtends aan je haar? Even snel een borstel er doorheen en weer door of föhn je jouw haar liever uitgebreid met een borstel? Gemiddeld besteedt een vrouw  minder dan tien minuten aan haar haar. Besteed je weinig tijd, dan zou een wash & go kapsel echt iets voor jou zijn. De kapper gaat dan kijken hoe het haar natuurlijk valt en zal het zo knippen dat het op een natuurlijke manier het best tot zijn recht komt. Je zal vrijwel geen tijd nodig hebben voor jouw haar en snel de deur uit kunnen met een mooie coupe. Besteed je graag tijd aan je haar en ben je veel in de weer met een föhn, krultang of stijltang? Dan zal het kapsel wat aparter kunnen en zal er nog meer mogelijk zijn. Van lang haar met veel lagen waar dan volume in geföhnd moet worden tot een hele strakke bob die met een stijltang het best tot zijn recht komt.

Lees meer

Team Jitty’s op training

In November heeft team Jitty’s niet stil gezeten. Het is volop getraind. Educatie is een belangrijk onderdeel binnen Jitty’s Hair and Make-up. Als bedrijf proberen we niet alleen steeds weer een betere kwaliteit te leveren, maar we houden zo ook ons team gemotiveerd. Want we zorgen dat onze kappers uitgedaagd blijven worden, zowel creatief als technisch. En ook door wat wij onze klanten willen bieden, kappers die met passie hun vak uitvoeren.

Een vol programma

Top stylist Jennifer en Master stylist Yulia zijn samen naar een training geweest van Kinki Kappers, waar ze beide creatief werden uitgedaagd en een spetterende kleur hebben gemaakt.  Onze junior stylist Sam is naar een brand-essential-raining geweest van Kérastase. Hij weet nu veel meer over alle Kérastase producten die in de salon staan. Onze junior stylist Julia is naar een kleurtraining geweest van niemand minder dan Berni Ottjes, ambassadeur kapper voor L’Oréal. Ook zijn we met het gehele team op teamtraining geweest bij Patrick van Beek. We hebben tijdens deze dag onderzocht waar onze inspiratie vandaan komt en hoe we vanuit die gedachte onze klanten nog een betere ervaring kunnen geven.

Kinki training

De ochtend werd geopend met een demonstratie door de beste educators van Kinki op modellen. Paars, blauw, groen, roze en grijs haar. Niks was te gek en alles kon. De kappers lieten zien hoe ze de kleuren hadden ingezet en lieten hele grafische coupes zien. Dit was voor alle kappers die de training volgden erg inspirerend. Na de lunch mochten de kappers zelf aan de slag en de focus op of knippen of kleur leggen. Zowel Jennifer als Yulia kozen voor kleur. Jennifer ging voor een roze verrassing in het haar en Yulia voor een intense paarse aanzet met pastel paarse punten. De dames waren na deze dag enorm geïnspireerd en Jennifer heeft dit gelijk toe kunnen passen in de salon.

Creatief denken van Mark Melief

img_7717Creatief directeur van Kinki, Mark Melief, heeft speciaal voor team Jitty’s een privé seminaar georganiseerd. We hebben dit als een soort ruilhandel aangepakt. Hij leert ons wat en wij gaan een training verzorgen voor enkele mensen van Kinki. Professionals die elkaar helpen, ondanks dat ze wellicht concurrent van elkaar zijn. Dat is zo mooi aan de kappersbranche. Ronald en Jitty kennen Mark al jaren en juist vanwege het goede contact kon deze samenwerking tot stand komen. En wauw, we waren verbluft! Mark en zijn trainer Tamara hadden een boeiende training voor ons voorbereid. Tamara had een grafisch kapsel met veel kleur en harde lijnen gemaakt en legde uit hoe dit gemaakt wordt. Mark heeft ons laten zien hoe het creatieve brein werkt. Zo moest ons team onder tijdsdruk en zonder na te denken knippen op een oefenhoofd. Aangezien wij als kappers doorgaans technisch en verantwoord bezig zijn, heeft Mark ons uitgelegd hoe belangrijk het is om soms alles los te laten en je gevoel en expressie volledig tot uiting te brengen. Waar Mark het had over loslaten omwille van de creativiteit, liet Tamara zien hoe doordacht en technisch werken juist ook heel creatief kan zijn. Deze twee uitersten, samengebracht in een ultieme training, was een hoogtepunt in ons trainingsschema dit jaar. Mark en Tamara bedankt!

 

Berni Ottjes

_mg_0106De ochtend bestond uit een demo met live modellen, waar Berni en zijn assistente de nieuwste technieken op lieten zien. Het leuke aan live modellen is dat we -na anderhalf uur- direct een resultaat konden zien. Vaak zijn bij trainingen modellen van te voren al gekleurd en dan heb je de inzet techniek toch gemist. Julia was heel erg onder de indruk van de technieken en de manier van werken van Berni. Hij maakt vrouwelijk, sterk, romantisch en feministisch haar.  Hele zachte kleuren, zachte lijnen en gezond haar. Hij demonstreerde drie modellen.

Ook hebben we het over de kleurtrends gehad voor het komende seizoen. De koele trend heeft een tijd geduurd, maar het einde is stiekem toch in zicht. We gaan deze winter weer warme tinten zien. Rose, goud, koper, licht koper en parelmoer. De rosé gold trend is een hele brede trend, afkomstig uit Parijs, waar veel variaties op gemaakt kunnen worden. Hier ging Julia in de middag mee verder op haar meegebrachte model. Ze leerde een nieuwe balayage techniek die een stuk softer is en ook gelijk aansluit bij de trend. Hier rechts zie je het resultaat van Julia wat ze gemaakt heeft op de training bij Berni.

Brainstormsessie met Patrick van Beek op de L’Oreal Academie

img_7768L’Oreal Professionnel is al jaren een trouwe educatiepartner voor Jitty’s Hair and Make-up. De laatste jaren hadden we bij Jitty’s het idee dat we qua kennis wat verzadigd raakten, terwijl we aan de andere kant wel de ambitie hebben om nog verder door te groeien. Dit dilemma hebben Ronald en Jitty voorgelegd aan de educatiemanager van L’Oreal, Patrick van Beek. Zij kennen Patrick al jaren en werken altijd graag met hem samen. Patrick was ook met Ronald en Jitty in Dubai voor het L’Oreal Business Forum.

Patrick kwam met een geweldig idee: “Laten we een volle dag als team een brainstormsessie houden met als twee vragen: waar staat Jitty’s nu en waar willen we heen?” We hebben dit plan direct toegejuicht. Deze vragen houden ons als bedrijfsleiders continu bezig en we vragen ook regelmatig om input van onze teamleden. Maar specifiek op het gebied kleur hadden we dit nog nooit gedaan. We waren onmiddellijk benieuwd naar de visie en inbreng van ons hele team. En met een externe en zeer ervaren trainer zou dit ongetwijfeld mooie, nuttige inzichten kunnen geven. Patrick geeft inmiddels geen training meer. Hij stuurt tegenwoordig trainers aan. Voor Jitty’s, als trouwe klant van de academie, heeft hij een uitzondering gemaakt. Team Jitty’s had eerder al een training gehad van Patrick, een jaar of zes terug, wat erg goed bevallen is. We keken dus enorm uit naar deze exclusieve en onverwachte training.

img_7740Patrick heeft ons hele team volgens plan uitgedaagd om te kijken naar waar wij nu staan als zaak en waar we naartoe willen. Nieuwe inzichten zijn inderdaad gekomen. Zo zijn we ons bewuster van de rollen in ons team, de onderlinge verschillen, maar ook overeenkomsten. Patrick heeft daarbij praktische tips gegeven, bijvoorbeeld hoe wij als team meer samen kunnen werken. Zoals op het gebied van trends spotten en deze doorvoeren in de zaak. Zo gaan wij voortaan met een fysiek moodboard werken. Wij werkten al met moodboards via ons Pinterest account en daar gaan we ook gewoon mee door. Maar een fysiek moodboard in de winkel is nog directer en effectiever. En er komt nog meer. Zo zijn Yulia, Jitty en Ronald bezig om een collectie samen te stellen, die gefotografeerd gaat worden het aankomend jaar. En er komen vervolgtrainingen op de academie van L’Oréal, om te stimuleren dat het creatieve groeiproces steeds meer een teamproces gaat worden.

2017 wordt een fantastisch jaar voor Jitty’s Hair and Make-up

Wat heel inspirerend is om te zien, is dat het team de laatste maanden erg naar elkaar toegegroeid is. Deze trainingen hebben hier zeker aan bijgedragen. In 2017 willen we ons verder ontwikkelen, zodat wij onze klanten nog beter kunnen helpen, als gemotiveerd, geïnspireerd, saamhorig, zelfbewust, aanvullend en goed getraind team.

WOW! Waanzinnig nieuw product bij JItty’s Hair and Make-up: Malibu C

Malibu C maakt het haar schoon en gezond op een 100% veganistische wijze

Wij staan niet snel perplex, maar wat hier gebeurt is echt bijzonder. Malibu C is een puur veganistisch merk. Malibu C verwijdert op een natuurlijke manier alle ongewenste zaken die onbewust in het haar getrokken zijn. Denk hierbij aan mineralen, metalen, zouten, siliconen, oliën, medicijnresten (ook chemoresten), drugs en ook ongewenste kleurpigmenten. Het belangrijkste bestanddeel is vitamine C. Juist door met vitamine C het haar schoon te maken, blijft het haar gezond, want het wordt diep, maar toch mild gereinigd.

Waarom is het reinigen van het haar zo belangrijk?

Alle build-ups, zoals kappers dat noemen, zorgen ervoor dat een nieuwe kleur slechter hecht. Je kunt moeilijker ontkleuren en het haar ziet er snel ongezond uit. En daar is nu dus een oplossing voor. Malibu C biedt vier unieke salonbehandelingen, waarbij het haar ultiem van binnen wordt schoongemaakt en op een natuurlijke wijze, waardoor de kleur er altijd prachtig uitkomt.

Yulia heeft als eerste genoten van de Californication behandeling

Onze Master Stylist Yulia was onlangs de eerste gelukkige die een Californication behandeling heeft gekregen met MALIBU C en Olaplex. Dit is een bijzonder krachtige combinatie. Malibu C maakt het haar eerst tot diep van binnen schoon en verwijdert alle vervelende resten zoals kalk, mineralen en andere stoffen, die we eigenlijk niet in het haar willen hebben. De volgende stap in deze treatment is de Olaplex herstelbehandeling. Olaplex zorgt ervoor dat het haar van binnen uit weer wordt hersteld. Malibu C en Olaplex zijn samen dus een super krachtige combinatie.

img_7136Onze nieuwste Junior Stylist Sam heeft alles uitgevoerd. Het is een intensieve behandeling: meerdere keren wassen, laten intrekken, masseren en uitspoelen. Sam was zeker twee uur bezig met dit protocol. Maar het werk was niet voor niets.  Wow, wat een RESULTAAT! Het haar voelt extreem zacht en de kleur zag er ook direct beter uit. Yulia gaf aan dat haar haar nog nooit zo goed heeft aangevoeld.

Wil jij ook super gezond haar en een mooiere kleur? maak een afspraak voor een MalibuC/Olaplex treatment bij Jitty’s. Wij zijn er helemaal klaar voor om ook jou deze ervaring te geven.

 

Junior Stylist Julia: Een mooie blond kleur maken dat is wat ik leer bij dit leerbedrijf

Passie voor kleuren

Knippen, föhnen, styling, heren en kleur. Er zijn zoveel dingen die je binnen het kappersvak kunt leren en kunt uitoefenen. Maar meestal hoor je toch dat een kapper een lichte voorkeur heeft voor een van de verschillende aspecten. Bij mij is dit kleur. Dit ontdekte ik al snel toen ik alle aspecten van het kappersvak ging leren en uitvoeren. Met kleur kun je echt een groot verschil maken. Je kunt de klant door middel van een kleur gelijk zelfverzekerder maken en het beste van iemand naar voren halen. En alleen maar door de juiste kleur toe te passen. Zelfs door een ‘kleinere’ kleurbehandeling kun je een klant weer laten stralen. Door alleen een uitgroei weg te toveren of wat highlights te plaatsen. Dat is geweldig om te zien. Maar mijn grote passie binnen het kleuren ligt toch bij Blond kleuren. Blond kleuren is heel technisch en je moet veel weten om echt de perfecte blond kleur te kunnen maken en onderhouden. Mijn droom is om ooit nog star colorist (kleur specialist) te worden, zodat ik iedereen kan helpen aan de mooiste kleur mogelijk. Lees meer

Make-up voor de donkere huid

Welke make-up kies je voor de donkere huid?

Welkom bij onze Jitty’s instructie, welke make-up kies je voor een donkere huid en hoe breng je deze aan?

Vaak krijgen wij bij Jitty’s de vraag: welke make-up past bij mijn donkere huid? Wij gaan je hier antwoord op geven. Ook gaan we je tips geven speciaal voor de donkere huid. Waar je op moet letten bij het aanbrengen. Je zal zien dat het makkelijker is dan je denkt! Lees meer

BOL en BBL leerplekken beschikbaar

BBL en stage plaatsen beschikbaar bij Jitty’s

BOL en BBL leerplekken beschikbaar bij Jitty’s Hair and Make-up

vacature 1: Assistent leiding gevende/leidinggevende cq bedrijfsleider en of creatief trainer
vacature 2: BOL of BBL leerling.

Bij Jitty’s Hair and Make-up zijn we op zoek naar nieuwe talenten.. Wij zijn op zoek naar nieuwe leerlingen, BOL en BBL. Ben je op zoek naar een stage adres waar je echt wat gaat leren? Meld je dan snel want dan zoeken we jou!

Lees meer

Yulia Samsonova en Jitty Dela Cruz winnaar Revlon Style Masters Benelux!

Onze masterstylisten, Yulia Samsonova en Jitty Dela Cruz, hebben samen een prachtige inzending gemaakt voor de wedstrijd Revlon Style Masters. Deze wedstrijd is door Revlon een aantal jaar geleden in het leven geroepen om de artistieke en creatieve kappers in de schijnwerpers te plaatsen. Onze Yulia is inmiddels drie maal winnaar van deze wedstrijd! Deze inzending is voor ons extra bijzonder, omdat Jitty de visagie heeft gedaan.

Lees meer

Master class knippen voor team Jitty’s van Maurice Pierot

Jitty’s Hair and Make-Up investeert graag in educatie. Ons vak verandert snel en bijblijven is belangrijk. Maar we willen niet alleen maar de trends volgen. Wij willen ook dat ons team zich in creatieve zin kan ontwikkelen. Want dit is het hoofddoel van Jitty’s: om artiesten te kunnen zijn, die creaties maken van elke coupe.

Lees meer